Voor foodies

Zeg nou zelf: het toppunt van genieten is gezellig samen aan de dis. We bouwen een keuken waar dagelijks gedemonstreerd wordt. Waar wild geslacht en bereid wordt en waar u uitleg krijgt hoe u diverse producten kunt bereiden.

De culinaire proeftuin waar u uit kunt testen, waar voorlichting over oogsten uit de natuur wordt gegeven, waar van alles te proeven en te koop is.

Nu alvast aan de slag? Probeer dit authentieke recept voor de Wiener Schnitzel van kalfsvlees eens! Succes verzekerd!

Wiener Schnitzel

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

4 kalfsschnitzels
2 – 3 eieren
ca 50 gram meel
ca 200 gram paneermeel
ca 300 gram boter en olie
4 plakjes citroen
4 stuks ansjovissen
kappertjes
vossenbessen
blaadjes van 2 takjes peterselie
peper uit de molen

Bereidingswijze:

Bedek de kalfsschnitzels met vershoudfolie en sla ze plat. Kluts de eieren. Meng het paneermeel met peper naar smaak. Neem 3 borden met daarop respectievelijk meel, ei, paneermeel. Haal de kalfsschnitzels stuk voor stuk aan beide zijden door het meel, het ei en als laatste het paneermeel. Bak de kalfsschnitzels in hete boter en olie tot ze goudbruin zijn. Dep de kalfsschnitzels af met keukenpapier. Leg op iedere kalfsschnitzel een plakje citroen, daarop een opgerolde ansjovis, kappertjes en wat peterselieblaadjes en de vossenbessen. Serveer de kalfsschnitzels direct. Tip: wie niet van ansjovis of kappertjes houdt, kan deze gewoon weglaten.

 

Een koe geeft alleen melk als zij ieder jaar een kalf krijgt. Een deel van de kalveren blijft op het moederbedrijf en wordt later melkkoe. Het andere deel van de kalveren gaat naar de kalverhouderijen. Daar worden ze in groepen gehouden in ruime, lichte stallen. Op het menu van de kalveren staat kalvermelk en muesli, rijkelijk aangevuld met ruwvoer. De basis voor heerlijk kalfsvlees. De fijne structuur van het kalfsvlees vraag om een zorgvuldigeĀ bereiding. Bereid kalfsvlees op middelmatig vuur anders verbranden de natuurlijk aanwezige suikers. Kalfsvlees kan voor bereiding licht bebloemd worden, dat zorgt er voor dat het vocht behouden blijft en het kalfsvlees een mooie bruine korst krijgt.